Malí sportovci už řádí na táboře v Klementince

Dětský příměstský tábor odstartoval včera v Komunitním centru Klementinka. Osmnáct dětí má možnost užít si od pondělí do pátku spoustu zábavy při mnoha sportovních aktivitách.

Nejvíc mě dnes bavil sportovní kvíz. A taky makový závin k svačině byl výborný,” zhodnotil dětskýma očima první den osmiletý Jiří Milfait, který se příměstského tábora v Klementince účastní již druhým rokem. 

Malí sportovci od pěti do patnácti let soutěží proti sobě ve dvou týmech ve stylu televizní soutěže Survivor, ve středu je čeká celodenní výlet za skákáním na trampolínách v liberecké HOP Areně, ve čtvrtek koupání v boleslavském bazénu a podvečerní opékání vuřtů ve finské kotě. Celý sportovní týden pak vygraduje páteční olympiádou a soutěží Spartan Race s oblíbenou zábavou plnou barev Color Run.

Naším cílem je, aby si děti užily parádních pár dní prošpikovaných sportem. Nejde o výkon, ale hlavně o radost z pohybu, tomu jsou také přizpůsobeny všechny aktivity,” vysvětluje koordinátorka komunitního centra Hana Kružíková s tím, že příměstský tábor ve spolupráci s Fotbalovou akademií Karla Kozmy bude v Klementince toto léto ještě jeden. Konat se bude od 15. do 19. srpna a program bude podobný, jen cílem výletu bude laser game.

/foto Zdeněk Kolín/