Slavnostní otevření Komunitního centra a zahrady Klementinka

Jak se nám zdařilo otevření Komunitního centra a zahrady Klementinka?

 

Zahrada Klementinka

Zahrada byla slavnostně otevřena 21. června 2017, kdy byla přestřižena páska primátorem města Mladá Boleslav Raduanem Nwelatim i dalšími představiteli města. Na zahradě se dokázalo vybudovat během krátké chvíle unikátní místo pro setkávání a odpočinek. Zahrada oplývá vzrostlými stromy, nově vytvořeným, krásným zeleným trávníkem, lavičkami, zahrádkářskými záhonky, cvičebními stroji, jezírkem s rybičkami a také posezením s grilem. 

V létě se na zahradě pořádají akce, jako jsou například pikniky, jóga, pěstitelské práce či taneční akce. Do budoucna se zde plánuje třetí etapa rekonstrukce historického altánu, který byl nedávno převeden do majetku města.

Reportáž z otevření zahrady

Komunitní centrum Klementinka

Slavností otevření a přestřižení pásky proběhlo 17. května 2018, tedy ani ne o rok později od otevření zahrady. Pásku přišli přestřihnout zastupitelé města Mgr. Daniel Marek, Ing. Jiří Bouška a Zdeňka Veškrnová, kteří se velmi těšili ze zájmu společnosti seniorů a seniorek, kteří se přišli na nové prostory podívat. Celková rekonstrukce včetně vybavení vyšla zhruba na 4,5 milionů korun. Místní komunitě seniorů se nové prostory velice líbili.

Klementinka slouží jako místo pro setkávání seniorů a propojení generací. V Centru se nachází společenská místnost, která je určena k různým přednáškám, zajímavým besedám či posezení u kávy s blízkými přáteli. Můžete si přijít přečíst knihu nebo časopis a zkrátit si zde dlouhou chvíli.

K dispozici je také drobné občerstvení v podobě kávy a čaje za dobrovolný příspěvek 10,- Kč. Nachází se zde také kancelář koordinátorky Komunitního centra a nově také koordinátorky Dobrovolnického centra pro sociální oblast. Výtvarná dílna je určena pro floristické semináře, tvořivé dílny, ale také pro posluchače U3V a obor Malba, kresba a jiné techniky. Dále cvičebna využívaná především pro zdravotní cvičení nebo jógu. Videa z otevření Komunitního centra naleznete zde:

Prvníboleslavská
Youtube