V Klementince řádily děti na dvou táborech

Téměř padesátka dětí si užila v minulých dvou týdnech příměstské tábory v Klementince. Kromě mnoha sportovních aktivit od tradičního basketbalu nebo kopané až po oblíbené novinky jako color run či spartan race, vyrazily také do krytého městského bazénu a na celodenní výlet vlakem. První turnus zamířil na bobovou dráhu u Jeřmanic, druhý do jump arény v Liberci. Mladí sportovci si také společně užili prodloužený den s opékáním buřtů.

“Není jednoduché dětem zajistit léto, když má člověk k dispozici pouze dva týdny dovolené a prázdniny trvají týdnů devět. U vás je to pecka. Dcera je celý týden nadšená, každý den se těší. Vše máte skvěle připravené, děti se baví a je jim u Vás fajn,” shrnula v závěru tábora Pavla Páchová, maminka devítileté Karolíny.

“Bylo to skvělé. Nejvíc házení barev poslední den, ale jinak úplně všechno. Za rok chci na tábor určitě zase,” uvedla desetiletá Elen Vlková.

Táborů se zúčastnily děti od pěti do čtrnácti let. Oba turnusy, které Klementinka pořádá ve spolupráci s Fotbalovou akademií Karla Kozmy, měly zcela plnou kapacitu.

/foto Zdeněk Kolín a Hana Kružíková/