Country přilákalo na sedmdesát tanečníků

První část letošních Čajů o čtvrté v Plzeňském Šenku v Domě kultury vygradovala v úterý 18. dubna. K poslechu a tanci hrála hudební skupina Country Jizera, která přilákala rekordních šestašedesát platících návštěvníků.

“Tuhle kapelu známe, chodíme na ni a věděli jsme, že i kdyby čert na koze jel, musíme dnes vyrazit,” uvedla jedna z návštěvnic Libuše Brynychová. Ta se stejně jako většina příchozích oblékla ve stylu country. Plzeňský Šenk tak připomínal spíše pub na Divokém západě plný westernových klobouků, třásní a kostkovaných košil.

“Hrálo se nám dobře, v sále byla pohodová atmosféra a parket plný spokojených tváří,” shrnula Hana Höferová z kapely Country Jizera.

Čaje o čtvrté, které organizuje Komunitní centrum Klementinka, budou po pauze v teplých měsících pokračovat na podzim. První se budou konat 26. září opět od 16 do 19 hodin, další pak každých čtrnáct dní až do 21. listopadu.

„Zkusili jsem v této sezoně prostřídat kapelu MBK s hudbou Zdeňka Koštíře a na závěr jsme zařadili skupinu Country Jizeru. Návštěvníků chodilo více než loni, v pestřejší nabídce tedy chceme pokračovat i na podzim,“ řekla Hana Kružíková, koordinátorka Komunitního centra Klementinka, které pravidelné Čaje pořádá.

/foto Zdeněk Kolín/