Na Čajích dováděli pepíci

Speciální pepíkovské tančení si užili senioři v úterý 7. listopadu v Plzeňském Šenku. Tradiční Čaje o čtvrté, které v restauraci v Domě kultury pořádá Komunitní centrum Klementinka, se totiž konaly na téma staropražských pepíků. K tanci stylově hrál na akordeon Oldřich Česák.

“Líbí se mi to, zábava je dnes klidnější. A příště se bude zase řádit. Jsem určitě pro střídání kapel,” zhodnotila jedna z pravidelných návštěvnic Anna Šímová s tím, že tři hodiny muziky si téměř padesátka seniorů užila skoro bez pauzy, harmonikář totiž hrál jen s přestávkami na otočení not.

Další Čaje, poslední v letošním roce, se konají 21. listopadu. I ty budou na speciální téma, senioři se vrátí zpět do osmdesátých let. Po knírech, pruhovaných kalhotách a čepicích si tak užijí zábavu v retrošatech s vycpávkami v ramenou, s trvalou, ve zvířecích vzorech nebo v plísňákách s roztrhanými koleny. Kostým ale samozřejmě není podmínkou, přijít může kdokoliv, kdo má chuť si zatančit nebo jen posedět u muziky. Hrát bude Zdeněk Koštíř. Vstup stojí 50 Kč.

/foto Zdeněk Kolín/