Jako nejlepší masku vybrali senioři četníka ze Saint-Tropez

Tradiční Čaje o čtvrté se v úterý 13. února proměnily v masopustní karneval. Na parketu Plzeňského Šenku tak tančilo růžové prasátko, šejk, čarodějnice Saxana, orientální tanečnice, námořník nebo třeba ostrý gangster s doutníkem. Ti všichni a mnozí další také anonymně hlasovali v soutěži o nejlepší kostým.

“První místo bylo jednoznačné, nejčastěji se na hlasovacích lístcích s velkou převahou objevoval Zdeněk Koštíř v uniformě četníka ze Saint-Tropez, často současně se svou manželkou Stanislavou v kostýmu jeptišky. Řádová sestra tak vlastně vyhrála druhý rok po sobě, loni uspěla rovněž s bodovým náskokem Libuše Brynychová jako lehce nestoudná řeholnice,” popsala koordinátorka Komunitního centra Klementinka Hana Kružíková, která Čaje o čtvrté v Plzeňském Šenku pořádá.

“Boj o další místa už byl ale letos velmi napínavý, nakonec nastala nečekaná shoda na druhém až čtvrtém místě,” dodala Kružíková s tím, že úspěch měly hlavně párové masky. Hana Růžičková s Josefem Tippánem bodovali jako dvě čarodějnice, líbili se také manželé Karel a Eva Srbovi coby vyladěný pár kuchaře a servírky. Nepřehlédnutelný pak byl ohnivý Mexičan Josef Hejzák v tradičním oblečení s obřím sombrerem.

“Je tu spousta krásných masek,” zhodnotila Hana Dušičková, která sama vyrazila jako pokojská. Tři hodiny tance a poslechu si senioři užili tentokrát s hudební skupinou MBK. Do konce sezony se mohou těšit ještě na pět setkání v úterý každých čtrnáct dní od 16 do 19 hodin. Zahraje při nich harmonikář Oldřich Česák, Zdeněk Koštíř nebo kapely Old Boys a Country Jizera. První část letošních Čajů o čtvrté uzavře 23. dubna hippies speciál v duchu šedesátých let.

/foto Zdeněk Kolín/