V Klementince se řádilo s pejskem

Šestiletá canisterapeutická fenka Rossie se svou paničkou Hanou Měkotovou ze spolku Srdce pro Canis zpříjemnila v Komunitním centru Klementinka více než tuctu školáků prázdninový Zelený čtvrtek.

Užili si celodenní program plný her, ale také informací o tom, co vše znamená mít psa. Došlo na populární “ojídačku”, kdy labradoodle hledal granule přímo na dětech ležících ve cvičebně na zemi, na vyrábění dvou kartonových hafanů s obojkem a vrtícím ocáskem či třeba na pátrání po pokladu, při kterém se malí chovatelé učili na zahradě sbírat gelová hovínka s fenkou na vodítku.

“Bavilo mě všechno, ale nejvíc se mi líbilo, jak jsme venku cvičili Rossie,” zhodnotil na závěr devítiletý Robin. Téměř sedmiletá Patrície byla tak nadšená, že ani před čtvrtou hodinou odpolední nechtěla odejít domů. “Prázdniny s pejskem jsem si zaplatila z našetřených peněz z kapesného a určitě to stálo za to!” uvedla Patrície.

Děti pracovaly celý den ve dvou týmech, Rouzíni pod vedením Natálky a Psí klub v čele s kapitánkou Aničkou. Bodově nakonec skončily nastejno, důležitější totiž bylo nenápadně se mnohé naučit. Třeba i jen, jak správně dát zvířeti granuli.

“Doufám, že až budete na ulici a potkáte pejska, budete vědět, jak k němu přistoupit, kdy a jak si ho můžete pohladit, nebo že už víte, jak ho cvičit. A možná se s někým z vás potkáme v srpnu na psím táboře, který bude sice jen třídenní, ale bude plný her a aktivit s pejsky,” zakončila čtvrteční program Hana Měkotová ze Srdce pro Canis. Příměstský tábor s pejsky se koná v Klementince 26. až. 28. srpna, přihlášku a další informace najdete ZDE.

/foto Zdeněk Kolín a Hana Kružíková/