Pantomima i vybíjená. Rozšířili jsme nabídku kroužků

Děti zkouší emoce před zrcadlem.

Úplnou novinkou v nabídce Komunitního centra Klementinka je od tohoto týdne dramatický kroužek. Zájemci o herecké umění od 6 do 12 let se poprvé setkali v úterý, zkoušeli jazykolamy, pantomimu i třeba projevovat emoce před zrcadlem.

“Hned od začátku byli úplně otevření. Každý z nich je jedinečná osobnost, proto věřím, že se na dalších hodinách můžeme těšit na zajímavé projevy jejich talentu. Řekla bych, že to nebude jen kroužek, ale že budeme herectví opravdu studovat,“ těší se lektorka Mária Hušová, která vystudovala hudebně-dramatický obor na Střední umělecké škole v Košicích a také pedagogiku pro výuku dramatického umění. 

Lekce budou pokračovat až do 21. června každé úterý od 15:30 do 16:30 hodin. Jejich vyvrcholením bude vystoupení dětí na zahradě Klementinky v rámci tradiční akce Vítání léta. Do kroužku je možné se ještě přihlásit, nejdéle však po druhém setkání.

Tento týden v Klementince odstartoval také staronový sportovní kroužek ve spolupráci s Fotbalovou akademií Karla Kozmy. Zaměřený je na celkový tělesný rozvoj, děti v něm řádí na žebřinách, s velkými balony, hrají vybíjenou, v teplejších měsících chodí místo do tělocvičny na prostornou zahradu, kde si vyzkouší mnoho dalších sportů, vedle klasických i třeba lukostřelbu. Jednou vyrazí za netradičním pohybem i mimo prostory Klementinky. Kurz pro děti od 6 do 12 let, který se koná až do 20. června vždy v pondělí od 16 do 17:15 hodin, vygraduje olympijským kláním.