Za nejlepší masku zvolili na Čajích jeptišku

Přímo na masopustní úterý 21. února se v Plzeňském Šenku v Domě kultury konaly speciální Čaje o čtvrté. Téměř padesát seniorů se tentokrát sešlo k tanci a poslechu v kostýmech. Jako překvapení navíc připravilo pořádající Komunitní centrum Klementinka vyhlášení nejlepší masky.

Nechali jsme o ní tajným hlasováním rozhodnout všechny příchozí, to je podle mne nejspravedlivější. Vítězka vyhrála s velkou převahou,” uvedla koordinátorka Komunitního centra Klementinka Hana Kružíková, která předala za kostým jeptišky diplom a drobnou odměnu Libuši Brynychové.

“Její maska byla moc pěkná, tušila jsem, že zvítězí. Již s ním vyhrála na jiném karnevalu v Bakově, kterého jsme se zúčastnili,” řekla jedna z pravidelných účastnic Anna Šímová.

Jako druhá se umístila Dagmar Novotná s kostýmem pirátky, třetí byla Eva Dolejší v červeném overalu se škraboškou, převleku typickým pro zloděje ze seriálu streamovací služby Netflix Papírový dům. Z dalších masek bodoval například farář, další pirátka, zdravotní sestra, pokojská, pražský pepík nebo černokněžník.

Na příští Čaje o čtvrté mohou lidé přijít 7. března, 21. března, 4. dubna a 18. dubna, vždy od 16 do 19 hodin. Novinkou letošní jarní sezony je střídání hudebních interpretů, kromě osvědčené hudební skupiny MBK tak zahraje také Zdeněk Koštíř a na závěr se představí kapela Country Jizera. 21. března se ještě pro ozvláštnění bude tančit s vějířem a dýmkou. Vstup stojí 50 Kč.

/foto Zdeněk Kolín/