Léto začne v nejkrásnější veřejné zahradě v Boleslavi

Ve středu 21. června se koná tradiční Vítání léta v zahradě Klementinky. Těšit se můžete na unikátní nahlédnutí do nově pořízených prostor, ale také na bublinovou show, kvalitní divadlo pro děti, swingující vokalistky a další program pro malé i ty nejstarší.

Městu se podařilo koupit zahradu sousedící s tou nynější. Umožní lepší dopravní obslužnost areálu i rozšíření aktivit Klementinky, navíc na ní jsou stavby z dob působení Václava Klementa, které mají velké charisma. Při Vítání léta se do těchto prostor veřejnost poprvé podívá, uvedl náměstek primátora Daniel Marek. 

Nový pozemek, pojmenovaný pro tuto unikátní příležitost zahrada příběhů, se otevře na dvě půlhodiny, poprvé v 16:30, podruhé v 18:00. A aby staré prostory v původním stavu ožily, rozehrají se na míru připravenou scénkou Divadýlka na Dlani a speciální výstavou obrazů Dominika Běhala

Běhalovy malby jako by vyvolávaly nejasnou, dávnou vzpomínku, která může připomenout atmosféru staré městské zahrady s jejím opuštěným skleníkem, altánem, hospodářským zázemím a bazénem. Kromě obrazů na plátně představí také fresky, příklady dnes málo využívané malířské technologie, pro kterou hledá Běhal nové využití v prostoru současného umění,” popsal spoluautor výstavního konceptu a malíř původem z Boleslavi Martin Herold.

Program na zahradě začíná 21. června již v 15:30 křehkou pohádkou pro děti a jejich rodiče Uši pro princeznu pražského Studia Damúza. Bublinář Daniel Kunášek bude ve své show od 17 hodin kouzlit s bublinami pro malé, ale i ty mnohem starší, naváže třicetiminutová dílna určená hlavně dětem. Tu pravou pohodovou letní náladu přiveze čtveřice mladých swingových zpěvaček, které vystoupí jako KvarteTones za doprovodu klavíru v opraveném historickém altánu. Pro děti budou připravena stanoviště s úkoly, díky spolupráci s organizací Czechitas si letos vyzkouší také programovat malé robůtky ozoboty.

Léto začíná 21. června přesně v 16:57 hodin. Přijďte jej spolu s námi přivítat! Mým cílem bylo připravit program, kde si každý najde něco svého a prožije slunovrat v pohodové náladě s přáteli, dětmi nebo rodiči jako na nějaké  zahradní slavnosti. Tentokrát navíc je co slavit, Komunitní centrum Klementinka je zde pro veřejnost již pět let. Město mu dalo fantastický dárek, totiž novou zahradu. A dalším darem rozhodně může být, že se u nás lidé budou cítit dobře a nejen z nových prostor budou mít radost,” shrnula koordinátorka komunitního centra Hana Kružíková. Na akci bude možné zakoupit občerstvení, vstup je zdarma.