Vitráže, koledy či betlém. Klementinka přivítá Vánoce

Na chvíli se zastavit v předvánočním shonu má za cíl akce s názvem Vítání Vánoc, která se bude konat v pátek 16. prosince v Komunitním centru Klementinka.

Poslední roky se advent pro mnoho lidí proměňuje ve čtyřtýdenní běh, kdy se člověk řítí s hromadou dárků v náručí a cestou se snaží pobrat kapra, stromeček, věnec, uklidit, napéct, umýt okna, aby s tím vším 24. prosince upadl před televizí. Moc bych si přála, abychom se chvíli před cílem toho letošního úprku zastavili a jednoduše pobyli nějaký čas spolu,” vysvětluje koordinátorka komunitního centra Hana Kružíková.

V Klementince se tak týden před začátkem vánočních prázdnin sejdou lidé všech generací. Pro nejmenší od 3 do cca 7 let je připravený interaktivní workshop Vánoce za starých časů, děti si také nazdobí keramického kapříka nebo perníčky. Na zahradě se sejdou spolu s dospělými u stromečku, poslechnou si koledy v podání pěveckého sboru Boleslav, ale také dětského sboru Ptáčata. Malí zpěváci navíc vystoupí v kostýmech andělíčků připravených výtvarným oborem boleslavské ZUŠ, jenž také představí svůj keramický betlém v nově opraveném historickém altánu.

Krátkou scénku zahraje seniorské Divadlo HEČ. Verše s vánoční tématikou zarecituje básnířka Anna Šímová. V průběhu večera se navíc mohou všichni těšit na překvapení, které rozehraje zahradu vitrážemi s vánoční symbolikou.

Akce, která se bude konat od cca 15 do 18:30 hodin, bude zdarma. Vybírat se bude pouze symbolický “rezervační” poplatek za workshop o Vánocích pro děti od 15:30 do 16:30, kde bude omezený počet míst.

Podrobný program:
15:00 – 17:00 Dílna pro děti: Malování na keramické kapříky
15:30 – 16:30 Workshop pro děti 3 – 7 let: Vánoce za starých časů (nutné přihlášení dopředu, cena 20 Kč)
16:00 – 18:30 Vánoční atmosféra na zahradě: Barevné vitráže, betlém boleslavské ZUŠ v altánu, punč, čaj a cukroví
16:30 – 17:30 Program u stromečku na zahradě: Sbor Boleslav, Sbor Ptáčata, recitace Anny Šímové, seniorské divadlo HEČ, přivítání a přání krásných Vánoc
17:00 – 18:00 Dílna pro děti: Zdobení perníčků