Kdo umí v Boleslavi nejlepší sekanou?

Čtyři druhy tradiční české dobroty z mletého masa ochutnali příchozí v pondělí 10. října v Klementince při degustačním posezení doma připravených laskomin. V tajném hlasování pak zvolili chuťově výraznou sekanou pečeni označenou číslem 3. Vyhrála s nepřehlédnutelnou převahou hlasů.

Jsem moc ráda, sekanou totiž peču celé rodině,” přiznala po soutěži autorka vítězného jídla Anna Šímová. Odnesla si diplom a drobnosti jako med od včel z úlů na zahradě Klementinky nebo znojemské okurky. Do své sekané dala trošku nastrouhané cibule a česneku, housky namočené v mléku, strouhanku, vajíčka, koření v čele s majoránkou, trošku vegety, uzený paprikový bok a hlavně pak krůtí mleté maso. 

Další degustační posezení se bude v Klementince konat 5. prosince od 9:30 hodin. Téma bude vzhledem k ročnímu období typicky vánoční – bramborový salát. Přijít může kdokoliv, kdo se chce pochlubit svým kuchařským majstrštykem.

Vyhrála sekaná číslo 3.

/foto Zdeněk Kolín/

Recept na vítěznou sekanou přímo od Anny Šímové:

  • 1/2 až 3/4 kg krůtího mletého masa
  • 15 dkg paprikové slaniny nakrájené na kostičky (čím menší, tím lepší)
  • l vejce
  • 2 housky nakrájené na kostičky, namočené do mléka
  • 1 menší nastrouhaná cibulka
  • 1 větší nastrouhaný stroužek česneku
  • trocha majoránky, Vegety a grilovacího koření
  • strouhanka dle citu (aby držela pohromadě)

Postup:
Suroviny dobře promíchejte a vytvořte 2 menší šišky sekané, které peču přibližně 45 minut v remosce, anebo dělám karbanátky. Recept můžete také zkusit z jiného druhu mletého masa, protože krůtí je dost drahé. Přeji dobrou chuť!